Te-ai optimizat?

Azi am avut o zi plina, care a inceput de la prima ora a dminetii cu participarea la editia a VI-a din Lumea SEO PPC. Poate va intrebati ce m-a apucat sa scriu despre chestiile tehnice din lumea online-ului. Cateva precizari inainte: a) nu sunt specialist in asta b) nu emit judecati/pozitii tehnice despre aceste lucruri marete c) doar vreau sa le inteleg.

Prima data am intrat in contact cu lumea SEO cand l-am intalnit pe Olivian (pe cand lucram la Sport pentru Viata – Pastel Age). Am pus la punct atunci un proiect (se pare, decedat ulterior) pentru optimizarea prezentei pe online a Asociatiei Sport pentru Viata. Idei indraznete de ambele parti. Apoi l-am regasit pe Bogdan Mandru, cu care colaborasem in alt proiect. Unde vreau sa bat?

Lumea SEO PPC s-a nascut la scurt timp dupa proiectul acela (seopentruviata) la initiativa si prin sustinerea lui Olivian Breda, Ionut Munteanu, Bogdan Mandru si Adriana Ceausescu (sper ca nu am omis pe nimeni). Este acel loc in care oameni care au un cuvant de spus in online-ul romanesc se aduna, discuta, tin prezentari, invata lucruri noi si…foarte important…interactioneaza cu alti oameni care nu stiu atat de multe despre acest domeniu (asa ca mine). Desigur, in toata treaba asta este si un business. Iar asta este mai mult decat apreciabil. Nici nu stii de unde sare clientul. 🙂

Pe langa intalnirile saptamanale de la Orange Concept Store si business, echipa SEO PPC face o treaba grozava pentru sectorul ONG, in mod voluntar. Seopentruviata a fost punctul de plecare. Acum ei continua cu proiectul Optimezed professionals, o campanie de optimizare pentru Asociatia Young Professionals Club. Si va urma.

Daca vrei sa afli mai multe despre SEO si PPC, daca vrei sa te „optimizezi” sau pur si simplu sa cunosti oamenii din aceasta comunitate in formare, arunca un ochi (sau mai multi – mai multi ochi = bounce rate mai mic) 🙂 pe site si vezi care este tema fiecarei intalniri. Azi s-a discutat despre Interpretarea rapoartelor din Google Analytics si au prezentat Mihai Vinatoru (e-oferta.ro), Bogdan Aron (Trafic.ro) si Sorin Draghici (jokopo.ro). I-am ascultat si eu cu interes pe primii doi. La prezentarea lui Sorin nu am putut sa mai raman.

Si…era sa uit. Lumea SEO PPC se difuzeaza si prin live streaming (atunci cand merge netul) cu ajutorul Videomax.ro, unde am regasit-o pe Ioana Oncioiu.

Mica-i lumea si…optimizata.

, , , ,

  1. #1 by Olivian BREDA on februarie 20, 2010 - 7:35 am

    Mersi frumos de gândurile bune, Bogdan! 🙂

  2. #2 by ioana on februarie 20, 2010 - 8:28 am

    Mersi frumos,Bogdan!Si eu sunt impresionata de cat de mica e lumea asta, dar la capitolul optimizata te-as contrazice.Sau poate te referi la lumea SEO si atunci ai dreptate:)
    succes!

  3. #3 by Bogdan Antohe on februarie 20, 2010 - 10:42 pm

    @Ioana: ai chiulit ieri 😛 Lumea se optimizeaza pe zi ce trece. Incet dar greu si Romania. Cat despre Lumea SEO PPC, o las mai incet cu laudele, sa nu se urce la cap 🙂

    @Olivian: sa fie cat mai multe ganduri bune in continuare

  4. #4 by adrianaceausescu on februarie 28, 2010 - 11:03 am

    Mersi Bogdan.

  1. Follow-up: Interpretarea rapoartelor din Google Analytics – cum a fost la a șasea ediţie Lumea SEO PPC – Orange Concept Store, 19 februarie 2010?: Lumea SEO PPC

Lasă un comentariu