Chief Executive Officer. 21 de ani în democraţie

Să uiţi să respiri, să fii atent la fiecare mişcare scenică, să nu ştii nicio clipă cum se va termina, să te întrebi dacă viaţa este o afacere profitabilă sau falimentul existenţei, să faci şi să desfaci conexiuni, să râzi cu ochii. Astfel aş descrie eu piesa CEO – Chief Executive Officer, văzută aseară la Teatru Nottara.

În descrierea lui oficială zice-se cam aşa:

Când miza devine mai importantă decât jocul, nu mai există decât o singură soluţie: să continui să joci… Cât de departe eşti în stare să mergi? Vei şti să te opreşti? Ce faci atunci când nu mai eşti tu cel care controlează jocul?

O seară liniştită, un apartament primitor, un cuplu de îndrăgostiţi, Hans şi Anna…Şi apariţia Jucătorului… care propune o altă realitate.

Un spectacol despre imposibilitatea de a şti cine suntem noi şi cine e omul de lângă noi, despre degradare, despre uşi care se închid pentru totdeauna, despre seducţie şi tentaţii, despre “Jocul de-a viaţa”, jocul care-şi desemnează câştigătorul şi, ca orice joc, la final, îşi cere preţul…

Tinerii actori mi-au lăsat o impresie deosebită. Îi admir enorm. Pentru talentul şi pasiunea cu care îşi fac „meseria”. Pentru condiţiile în care o fac. Distribuţia a fost următoarea:

ANNA – Sorina Ştefănescu | HANS – Alexandru Zob | SVEN – George Albert Costea | TAGE – Andrei Roşu | LENA – Cristina Cristian

Îndrăznesc să fac o comparaţie. Sau hai să îi spunem paralelă. Poate că e puţin exagerată. Dar aşa vreau eu să fie. Că tot suntem în prag de comemorare (serbare-rememorare) a revoluţiei. S-au scurs 21 de ani de atunci…

21 de ani cu Sven în rolul Eştilor (Eşti – pluralul substantivului prezidenţial propriu „Escu”), guvernele şi parlamentele lor; cu Anna şi Hans în rolul Opoziţiei; cu Lena şi Tage în rolul nostru, al poporului.

Foto: vinsieu.ro

 

Reclame

, , , , , , ,

 1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • Sfatul meu pentru noi

  Forget the Land of Choice
  Exit the Carpathian Garden
  Get on your bike
  See ROMANIA

 • Rătăcesc pe Twitter

  Eroare: Twitter nu a răspuns. Te rog așteaptă câteva minute și împrospătează această pagină.