Nici porcii pedelişti vii, nici organizaţiile portocalii, nici STS-ul. Doar oamenii

Miza a fost uriaşă, mult peste graniţele simplei reprezentări a poporului în Parlament. În actuala economie politică un deputat poate însemna foarte mult (un vot). Din păcate totul tinde să se rezume doar la acest aspect: robotul de partid. Nu mai contează omul (cine este el, ce proiect politic are, activitatea lui). Totul e să asculţi de tătucu şi de mămuca, să ridici frumos mânuţa atunci când partidul spune asta. Nu contează ce crezi tu, pentru că eşti un robot (deci nici măcar nu poţi să crezi ceva).

Alegerile de ieri din Hunedoara au fost şi un test important: pentru putere, pentru opoziţie şi pentru oameni (electorat). Oamenii au mers la vot în număr destul de mare (aproape 50% din cei cu drept de vot). Candidatul puterii a încercat să se dezică de centru (prin renunţarea la culoare şi siglă, criticarea guvernului), dar nu şi de practicile acesteia (clasica mită electorală – porcii vii sau societatea civilă politizată). A pierdut. Câştigătoare a fost opoziţia, prin Mariana Câmpeanu (PNL).

Şi totuşi…adevăraţii câştigători ar trebui să fie oamenii. Asta îi doresc eu noului deputat ales. Succes Marianei Câmpeanu!

, , ,

  1. #1 by Adi Zăbavă on Decembrie 6, 2010 - 5:23 pm

    Articolul tau m-a inspirat in scrierea unui articol 🙂 revin cu link

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s