Abonamentul meu METROREX

<UPDATE 4 decembrie 2011>

Într-un comunicat postat pe site-ul Metrorex în 30 noiembrie, aflăm că au fost montate validatoare pentru abonamentele de 62 călătorii. Salut decizia, chiar dacă este luată ulterior introducerii unei norme care a perturbat starea iniţială. Şi, poate apar şi în celelalte staţii.

Metrorex a dispus instalarea de validatoare speciale spre a fi la indemana utilizatorilor abonamentului lunar de 62 de calatorii in vederea consultarii numarului de calatorii ramase in cont si a termenului de valabilitate.

Aceste dispozitive sunt amplasate in statiile: Gorjului, Lujerului, Gara de Nord 1, Crangasi, Piata Unirii 1, Dristor 1, Stefan cel Mare, Obor , Piata Sudului, Eroii Revolutiei, Piata Universitatii, Piata Romana, Aurel Vlaicu, Pipera. Verificarea informatiilor de pe cartela nu afecteaza numarul de calatorii ramase in cont sau perioada de valabilitate a cartelei.

Ieri, dom’ profesor de cybercultură mi-a spus că fac precum bătrânii care vin de la cumpărături cu bonul şi mai socotesc o dată cât au cheltuit.

DE CE? Pentru că eu mâzgâlesc frumos cu pixul nişte bulinuţe pe spatele abonamentului de la Metrou. Fiecare bulinuţă înseamnă o călătorie. Doar aşa pot să ştiu câte călătorii mai am la dispoziţie din cele 62 lunare. Deh, oi fi îmbătrânit, nu zic nu. Dar pe cuvânt că altfel nu îmi pot da seama câte călătorii îmi rămân.

Dacă avem în 2011 abonamente cu număr limitat de călătorii şi ele nu pot fi gestionate „la vedere”, poate că în România lui 2020 dă norocul peste noi cu abonamentul papirus. Doar ne modernizăm…

Dom’ profesor a făcut acum vreo lună o sinteză pe marginea acestei chestiuni: Metrorex şi RATB cu abonamentele lor. Dacă eşti străin şi vrei să vii în Bucureşti, chiar îţi e utilă prezentarea.

Anunțuri

,

  1. #1 by sof on Noiembrie 30, 2010 - 2:11 pm

    :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s