Ţara şi instituţiile lui Papură Vodă Traian

Anul acesta poliţiştii au ieşit în stradă, la manifestaţii. Da, domnule, poliţiştii – oamenii legii, cum îi ştim noi din folclor. Nici măcar ei nu mai sunt mulţumiţi de făgaşul pe care a intrat statul. Au protestat mai întâi în Piaţa Victoriei, după care s-au dus la Cotroceni, capul lui Traian cerând.

Ce au făcut ei acolo, la Cotroceni, este ilegal. Nu au avut autorizaţie pentru a manifesta şi, din acest punct de vedere, mi se pare normal să plătească. Eu înţeleg foarte bine gestul lor – le este SCÂRBĂ de mocirla în care şeful statului şi portavocea primministerială îi pune să îşi facă meseria. Procedural, asta se rezolvă foarte simplu: organizatorii vor plăti o amendă pentru încălcare dispoziţiilor Legii Adunărilor Publice – Legea 60 din 1991. Dacă-s mai mulţi, cu atât mai bine…împart.

M-aş bucura dacă au participat la miting şi poliţiştii care m-au amendat pe mine. Tot, pentru adunarea neautorizată.

PASUL I

Dar de aici până la gestul şefului statului de a renunţa la serviciile Poliţiei şi Jandarmeriei, e cale lungă şi bătătorită cu mizerie, o mizerie specifică poate numai vremurilor dictatoriale. Ce nu înţelege Preşedintele României este faptul că el reprezintă o INSTITUŢIE şi Cotroceniul nu este casa domniei sale. Că el nu mai vrea Poliţie, problema lui. Să plece în coloană oficială pe bicicletă. Sau călare. Dar să nu implice în nebunia asta  instituţia prezidenţială, că România nu-i totuşi o ţară din lumea a 7-a. Sau…

PASUL II

Ca un căţel de stăpân ascultător şi bine dresat, nea Emil, mai timid, ar vrea şi el să renunţe la Poliţie. Deocamdată doar verbal, că înălţimea nu-i permite mai mult.

PASUL III

Hai să renunţăm toţi şi de tot. Şi ne întoarcem la starea de natură şi ne dăm în cap unul la altul. Să rămână numai ăi mai puternici.

Doamne fereşte…şi iartă-i că habar nu au ce fac!

, , ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s