De parcă ar fi Săptămâna i/emobilităţii

Sindicatele ameninţă cu greva, nemulţumite de politicile guvernului. Unii protestează, alţii doar vociferează. Că dau bine pe sticlă, la teveu. Majoritatea stau cuminţi şi înghit în sec: „să trăiţi, şefu!”. Vorba ceea…famelie mare, remuneraţie mică; după buget. Da’ bună şi asta, decât deloc. Opoziţia le cere oamenilor să iasă în stradă, să se mobilizeze. Ca să traiască…mai bine. Oare?

Una peste alta, în perioada 16-22 septembrie este Săptămâna Europeană a Mobilităţii, o săptămână din an în care europenii ar trebui să folosească mijloacele alternative de deplasare (renunţând la maşină). Să curgă cu iniţiative în acest sens şi să fie un bun prilej pentru lobbyşti să bată toaca-n cer şi pe pământ. Pe site-ul oficial, în coloana din dreapta, puteţi urmări ce face fiecare ţară în această perioadă. Să nu căutaţi România, că nuuuu-i.

Din cauza grevelor, O zi fără maşina mea, în Bucureştiul meu, clasica defilare autorizată a Asociaţiei Bate Şaua să Priceapă Iapa din 22 septembrie…a fost amânată o săptămână şi ea va avea loc pe 29 septembrie. Poate că i-o fi fost frică lui Blaga să nu devină bicicliştii un pericol pentru siguranţa naţională. Cine ştie, nu m-ar surprinde să aud mâine-poimâine că bicicliştilor le sunt interceptate telefoanele.

23 22 (douăşdoi) septembrie în Bucureşti

Oricum rămâne în picioare masa rotundă din 22 septembrie, organizată şi anul acesta de George Culda, preşedintele Asociaţiei Bate Şaua. Sunt plăcut impresionat şi de iniţiativa Revistei Caţavencu – ei ne propun să fim INFIDELI MAŞINII.

Seara dăm la pedale într-o plimbare de voie pentru a marca şi noi Ziua fără maşini. Iniţial aveam de gând să ies „în familie”, aşa cum o fac de cele mai multe ori, dar văzând cât de ageri sunt George Hari şi velobella Andreea, am să mă alătur lor de la ora 18:30, mâine seară, în Tineretului. Detalii despre ieşire – pe bicla.ro (ce-mi place titlul pus de George – Miercuri, pedalăm cu familia europeană).

Vă invit şi pe voi să ieşiţi la această plimbare uşoară, de toamnă pentru a salva, măcar în aparenţă, săptămâna mobilităţii europene…din România. Defapt, de ce spun prostii? Reformulez:

Dacă vă surâde o ieşire cu oameni prietenoşi, pe două roţi şi apoi o şuietă la bere (sau vin fiert), sunteţi bineveniţi. Atât.

PS: Din câte ştiu, mâine vor organiza astfel de ieşiri şi colegii biciclişti din Cluj şi Iaşi.

Reclame

, , , ,

 1. #1 by Andreea on septembrie 21, 2010 - 2:28 pm

  22 septembrie…nu 23 🙂

 2. #2 by Bogdan Antohe on septembrie 21, 2010 - 2:34 pm

  Mulţumesc Andreea!
  Ţineam să prelungesc săptămâna mobilităţii :))

 3. #3 by Andreea on septembrie 21, 2010 - 8:03 pm

  pai se prelungeste…avem plimbare si pe 29 🙂 organizata de Bate Saua Sa Priceapa Iapa…

 4. #4 by nicolae on septembrie 22, 2010 - 4:02 pm

  Nu am bicicleta si nici bani sa cumpar :))

 5. #5 by Bogdan Antohe on septembrie 23, 2010 - 6:58 am

  Ne vedem şi pe 29.
  @Nicolae: poţi închiria şi dacă nici pt asta nu ai bani, atunci poţi lua gratis de la I love velo

 1. Saptamana mobilitatii « Alina Gorghiu Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s