Burta jos cu Alina Gorghiu

Citeam zilele acestea un pamflet politic interesant care propunea o paralelă între neamul costobocilor şi marea familie a emilbocilor. Despre politică şi politicieni auzim în ultima vreme numai de rele.

Totuşi, mai sunt şi excepţii. Spre exemplu, deputatul Alina Gorghiu care ne-a invitat azi la o porţie de burtă. Hopa, nu e vorba de ciorbă de burtă, ci de Burta jos, un marş al tuturor iubitorilor ciclismului urban (cu „u” mic, pentru că nu vorbim de Iulian).

Această prezentare necesită JavaScript.

Vreme bună, chiar soare puternic strălucitor şi arzător. Să fi fost vreo 2-300 de oameni care ne-am strâns şi am plecat la drum pe ruta Bucureşti (parcul Izvor) – Mogoşoaia (palat). Firul şi povestea pe larg pot fi citite pe bicla.ro, unde George a postat şi un clip video taaaaare reprezentativ (te ţin eu minte că nu ai tăiat la montaj secţiunea cu burta mea).

Am închiriat o biclă de la Cicloteque (sunt bune cele noi) pentru că a mea hibernează săraca. Alina a fost toată ziua cu zâmbetul pe buze, la fel şi participanţii. M-am revăzut cu persoane dragi şi am mai cunoscut lume nouă (care, mai mult ca sigur va fi pe lista persoanelor dragi). 🙂 Ca la orice eveniment la care se strâng muuuuulţi biciclişti s-au făcut multe poze, s-a filmat, s-a glumit şi s-a petrecut (pedalatul se înţelege de la sine).

Mulţi participanţi. Numai 2 politicieni.

Bogdan era foarte mândru de bicicleta lui şi apoi de ochelarii primiţi (în zadar a încercat acţiuni de troc pentru o pereche). La un moment dat l-am zărit pe Alex, care şi de data asta a tras chiulul (din cauza…sau datorită?! unui examen). Andreea, deşi avea bal de absolvire în seara asta, a venit cu noi. Oana a pornit cu mult elan dar a început să obosească spre sfârşit (acuzând lipsa unei biciclete cu roţi mari). Helmut a venit fără Hari (pentru că era pedepsit). La sfârşit, aşa cum reiese din poze, am stat la o halbă mare de vorbă. A trecut chiar şi o mireasă pe lângă noi (era cu mirele) 🙂

Marea mea părere de rău e că nu au fost politicieni la Burta jos. Mulţi ar fi trebuit să fie aici, dar îi înţeleg. În astfel de vremuri le e frică să coboare în mulţime, la popor. Dar vine el 2012 şi, vrând nevrând, or să coboare. Felicitări Alinei Gorghiu şi lui Theodor Paleologu. Felicitări vouă, care aţi venit azi la o pedală.

, , , ,

 1. #1 by Dan Patrascu on Iunie 20, 2010 - 12:37 pm

  Ca un pasionat al ciclismului nu pot decat sa salut aceasta initiativa.

 2. #2 by Alexandru Marin on Iunie 20, 2010 - 10:45 pm

  Sunt om rau, stiu. Daca il pic, o sa imi para rau ca nu am ramas sa misc pedala cu voi. 🙂

 3. #3 by Bogdan Antohe on Iunie 21, 2010 - 7:26 pm

  @dan: pe cand o tura cu noi?
  @Alex: pai nici macar 9,99 nu ai voie sa iei; eu propun excluderea pentru asta (aaah…iar confund partidele :p)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s