5 iunie 2010: Centenarul şcolii din Brebu

Şcoala „Matei Basarab” (sau simplu spus şcoala) din comuna Brebu (jud. Prahova) a împlinit 100 de ani de la înfiinţare. Asta înseamnă mare motiv mare… de veselie, voie şi lume bună, oameni vechi şi noi. Toate reunite într-un spectacol sătesc în aer liber, la care au urcat pe o scenă normală (am verificat, nu era de aceea cum se obişnuieşte la unii) copii mulţi, trupe de dansuri şi arlechini, „ieduţi şi capre”, profesori, dar şi interpreţi consacraţi.

Stângăciile au fost de nelipsit (şi asta este până la urma urmei ceva organic, dar care poate fi îmbunătăţit). Două mi-au atras atenţia în mod deosebit: banda cu care era delimitat perimetrul de desfăşurare a spectacolului avea scris următorul mesaj: „Pericol de explozie”. Şi, ca o adevărată explozie, prezentatoarea a deschis show-ul, incendiar: „Bine v-am regăsit din nou”. Nota bene: centenarul unei şcoli!!!

Dar să revenim la spectacol. Benone Sinulescu, tânăr cum îl ştiţi a învârtit roata minute bune, spre deliciul tuturor (şi al preoţilor care stăteau cuminţi în primul rând, ascultând voioşi versurile maestrului). Cătălin Crişan a cântat alături de câteva doamne ale satului, care erau de-a dreptul topite. Ana a făcut iarăşi furori cu vocea-i sclipitoare, dar şi alături de Ansamblul Ciobănaşul. La sfârşit, când a început deja să plouă, pe scenă a urcat formaţia Alesis care a reuşit să ridice de-a dreptul lumea în picioare. Chiar vă recomand să ascultaţi cântecele lor. Aduc un suflu nou în muzica populară tradiţională.

Pentru cei care au răbdare, cele mai importante momente au fost surprinse în colajul video – la începutul postării.

Anunțuri

, , , , ,

 1. #1 by George Hari Popescu on Iunie 7, 2010 - 3:01 pm

  Parfum! Benone din Buzău rules! Îmi place cum şi-au parcat oamenii bicicletele lîngă gard.

  Pe de altă parte, şterge Melcul atomic, e un spam jegos.

  • #2 by Bogdan Antohe on Iunie 7, 2010 - 5:14 pm

   Erau chiar si femei multe pe bici. In mediul rural bicicleta este la loc de cinste. Magazinasul din centru avea rastel in fata 🙂
   A trecut de spam melcul :)) Nu stiu cum – (ca se prind in akismet toate mesajele astea). Am mai adaugat ceva cuvinte sa nu mai aiba scapare.

 2. #3 by George Hari Popescu on Iunie 7, 2010 - 3:08 pm

  Ana Sîrbu seamănă cu cineva cunoscut…

 3. #4 by alice ionescu on Iunie 9, 2010 - 8:45 pm

  de ce sa nu recunoastem ca totusi a fost si multa munca pentru acest eveniment. daca stam sa culegem doar greseli, se mai gasesc la un astfel de eveniment. asa cum au putut si cu ce au avut a iesit chiar ceva frumos pentru comuna. nu sunt din zona dar mi-a placut. dacane gandim la vorbe, au fost si emotii , nu putem sa ne luam de ei. munca , emotiile si poate chiar si timpul scurt nu a fost tocmai bun pt ei. dar felicitari, au reusit sa serbeze acest eveniment.

  • #5 by Bogdan Antohe on Iunie 10, 2010 - 7:04 am

   Categoric. A fost o serbare frumoasă şi au reuşit să marcheze foarte bine cei 100 de ani. Dar aşa sunt eu…critic. Îmi place să observ şi ce nu este bine. Dacă ar fi să aducem numai laude ce am câştiga?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s