Minerii, Parlamentul unicameral, AC/DC şi Pedeleu’

Aseară m-am amuzat teribil pe seama ştirii care anunţa posibilitatea venirii minerilor la Bucureşti. Unii m-ar dojeni că nu-i de râs cu asta. Că eram puşti – ţânc atunci când minerii lui nea Nelu pioneru’ au ocupat Bucureştiul şi că nu ştiu eu ce e aia mineriadă. Ei bine, sunt într-o pasă în care tratez politica dincolo de limitele ştiinţei (în timpul liber), mai pe şleau spus – în batjocură (exact aşa cum ai noştri guvernanţi ne tratează).

M-am trezit din următorul vis (exagerez – acum l-am creat, dar cică dă bine să distorsionezi realitatea):

Minerii au venit la Bucureşti exact aşa cum au promis. Spontan. Cu trenurile şi cu autobuzele. Unii mai eco aveau biciclete Electra şi Mina. La ora 21:45 erau aproximativ 60.000 de mineri în faţa Gării de Nord. De acolo s-au îndreptat spre Piaţa Constituţiei, ocupând bulevarde şi străzi întregi. Fără aprobare. Pentru că a fost o adunare spontană. Nu îi ghida nimeni. Spiritul lor le călăuzea paşii.

Au ajuns alergând la Piaţa Constituţiei unde s-au oprit brusc. Scopul lor era să desfiinţeze Senatul şi să reducă în noaptea asta numărul parlamentarilor la maximum 300. Aveau informaţii că acolo ar fi Parlamentul, dar au dat peste altceva. O scenă mare, mare de peste 75.000 de euro, în jurul căreia erau adunaţi peste 50.000 de golani. Toţi erau electrizaţi de ritmurile unui Paţurcă ciudat. Întrebat de un reporter B1TV, de ce s-au oprit aşa brusc, minerul-cetăţean Ion Ion Ion a răspuns: „322 şi-au bătut joc de noi. Suntem derutaţi. Cine e acest Paţurcă multiplicat, de cântă pe altă limbă? Asta-i România. Să vorbească româneşte. Afară, afară, cu ungurii din ţară!”

Aşa au început să strige toţi, intrând peste cei 60.000 de golani şi începând să poarte dezbateri cu aceştia, explicându-le şi argumentând poziţia lor, a minerilor. Nu a ţinut mult că au fost imediat electrizaţi de „Paţurcă” şi după 5 minute de Thunderstruck li s-au dilatat pupilele şi au început să repete: „Cheia e la tine!”, apoi „Învingem împreună! Învingem împreună!”

În următoarele 10 minute toţi minerii erau suiţi pe biciclete închiriate de la Cicloteque şi au început să pedaleze în toiul nopţii (între timp se luase aprobare, prin intervenţia unor foţe necunoscute). Au depăşit coloanele de maşini şi au ajuns în 20 de minute în Modrogan. Aici au intrat în sediu la pedeleu’, ghidaţi de dorinţa descoperirii Dreptăţii şi Adevărului.  Nu au forţat uşa pentru că aveau cheia la ei.

Înăuntru la Pedeleu’ şi-au arătat adevărata faţă. Au găsit maşini automate de făcut borduri şi bani cu chipul conducătorului, tonomate, acorduri strict secrete între mai marii guvernului şi diferite FEMEI, bănci şi instituţii internaţionale. Au spart conturile de Facebook şi de Twitter ale oficioşilor identificaţi şi au transmis, cu unanimitate următorul mesaj, încadrându-se în 140 de caractere: „Cu cardul MinaElectron bugetarii vor beneficia de reduceri de 25% şi pensonarii de 15% la orice magazin de pompe funebre din România.”

Au lăsat o tonă de explozibil înăuntru, au angajat pe loc un şofer Kamikaze voluntar care să intre cu maşina în flăcări în sediu. Ei au încălecat pe biciclete şi au fugit să le returneze pentru că expira timpul închirierii şi al autorizaţiei.

Visul s-a încheiat.

Morala?

  1. Folosiţi bicicleta, dacă doriţi să economisiţi timp în capitala europeană,  Bucureşti!
  2. ACDC rocks!!! Şi rockul chiar poate schimba atitudinea oamenilor (din rău, în bine).

Notă: acesta este un vis, o poveste şi orice asemănare cu personaje, fapte sau idei din realitate este pur întâmplătoare. Pe dracu…

, ,

  1. #1 by Ciubix on Mai 17, 2010 - 1:37 pm

    cred ca visul meu o lua spre alt sfarsit dupa ce au ajuns in gara de nord

  2. #3 by George Hari Popescu on Mai 18, 2010 - 8:18 pm

    Eu n-am înţeles tot articolul ăsta. Există şi varianta BD?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s