Ciripitor liberal? De ce NouaPolitica?

E aproape 4. A fost putina agitatie. De mai bine de o ora se voteaza. Undeva in jurul orei 7 pm se va afla castigatorul. A fost un congres civilizat, poate… cu putin cam multe figuri de stil.

Observatie M-au intrebat mai multi prieteni, azi, care-i faza cu Congresul si de ce ma dau cu liberalii. Oameni buni, nu am mers sa fac pe „aplaudacul liberal” sau, mai bine zis pe „ciripitorul liberal”. Am mers la un eveniment politic al unui partid politic. Care zau… se incadreaza intr-o linie a normalitatii politice. Am sustinut de la inceput initiativa #NouaPolitica deoarece cred ca este nevoie de asa ceva in peisajul politic al tarii noastre. Cam mult folosit adjectivul „politic”, nu? 🙂

Indraznesc sa fac o paralela, poate ca bat prea departe. Prin ’90 se trimiteau muncitori (mineri, cu precadere)  in spatiul public spre a „transmite” mesajul politic al conducerii . La un congres al unui alt partid politic de anul acesta au fost adusi cei cunoscuti drept „aplaudaci”, precum si „vrajitoare”.  La congresul PNL de azi s-a facut un pas important: au fost invitate persoane active in mediul online, sa transmita ceea ce se intampla. Cred ca este o evolutie de care intregul sistem politic are nevoie.

Poate ca ceea ce am facut noi azi este o joaca sau o senzatie de implicare in evenimentele politice. Sper si as vrea sa cred ca nu va fi asa.

Parasesc cuibul, dupa o zi de iarna in plina primavara si fug la concertul lui Tudor Gheorghe din „Stagiunea permanentelor frumuseti” – Anotimpurile mele: Iarna-Primavara 2010. Sa ma relaxez si sa imi sarbatoresc baba 🙂

, , ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s