Sport nou la orizont: scuba cycling

In capitala Marii Britanii un scafandru iubitor al mersului pe bicicleta a dat nastere unui sport nou: scuba cycling. M-am tot tinut sa vad care-i treaba. Ce vrea sa fie mai exact acest mers cu bicicleta pe sub apa?

In timp ce unii abia incep sa faca piste pentru biciclisti (pe trotuare), altii s-au plictisit de ele si cauta alternative la  mijloacele alternative de deplasare. Scuba cycling este gaselnita care alatura pasiunea pentru scufundari unei alte pasiuni nobile: mersul pe bicicleta. Ea s-a produs la  London School of  Diving’s, pe la mijlocul lunii trecute, sub infatisarea unui mini-concurs caritabil. Curajosii dornici de senzatii tari sub apa pot face un test-cyclodive pe o distanta de 1,6 km. Costul distractiei: 100 lire.

Ideea este intr-adevar catchy. Trebuie sa combini in acest posibil viitor sport (ar fi interesant de vazut cum va evolua) viteza cu mentinerea oxigenului din tub. In acest stadiu, competitia se desfasoara intr-o piscina cu adancimea de vreo 5 m si se pedaleaza de pe un stativ. Pe 21 martie se termina competitia.

Scuba am facut si voi reveni, oricand voi avea ocazia, in adancuri. Bicicleta mi-i draga foc.  Pana sa apuc un scuba cycling ma voi multumi cu antrenamente pe cele doua baricade, diferentiat 🙂

Sa intreb retoric daca in Romania va ajunge sa prinda radacini aceasta gaselnita? Sau…poate ca noi vom fi mai isteti decat englezii si vom trimite primul biciclist pe luna. Cum ar fi sa dam nastere ciclo-aselenizarii?!

Hai ca nu mai visez. In seara asta (cel tarziu maine) merg sa imi recuperez bicicleta. Astept cu nerabdare prima cursa pe anul asta.

, , ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s