Iesire de weekend – Busteni

Dorinta de a lua o gura de aer proaspat si de a ne pune picioarele in miscare ne-a purtat astazi (a trecut de 12 la ora publicarii articolului…deci ieri, 20 februarie) catre Busteni. O iesire din scurt care sa satisfaca doar aceste doua dorinte. Initial era programata ca zi de schi, dar caldura (15, 5 grade) ne-a speriat putin din acest demers, drept pentru care am hotarat sa profitam de vremea buna pentru o dupa amiaza si seara de odihna si relaxare prin mers.

DN 1, din Campina pana la Predeal e bombardat. Se vede ca a fost o iarna grea. Masina a ramas la poalele Caraimanilor sub clar de Cruce (singura mantuire a Eroilor neamului…trecuti, prezenti si viitori). De aici, cei 4 km de mers pe jos pana la Cabana Gura Diham au fost mana cereasca. Aproape ca imi iesisem din ritm in cele 2 saptamani care s-au scurs de la aventurile prin Alpii austrieci. Peisajul e mioritic: pe drumul cu gropi de-o schioapa, prin care isi fac noi locuri apele care se scurg din munte, urca si coboara oameni, masini, carute, caini si ATV-uri.

Masinile cu turisti fumega, chinuindu-se printre gropi; fumega si de la tutunul cu care sunt umplute. Carutele sunt ceva mai vesele. Schiorii apeleaza la acestea pentru a face mai usori cei 4 km din Busteni pana la Gura Diham. De pe ATV-uri rasuna frumoasele expresii din vocabularul limbii romane. Cabana Gura Diham este primitoare si te intampina cu un aer aparte, cu specific vanatoresc.

La intoarcerea din Diham spre Busteni a inceput lasarea serii. Am recuperat masina de sub clar de luna si am mai facut un popas in Sinaia. Orasul e inca sub luminitele Craciunului. Am fi vrut si o tura pe gheata patinoarului. Dar ne-am lasat repede. „Departamentul tehnic” se ocupa de curatarea ghetii in timp ce oamenii patineaza.

, ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s