Mituri politice moderne si autohtone

Am avut azi ultimul examen din seria primei sesiuni, anul I de Master…la Mitologii politice moderne. Vasta bibliografie care sta la dispozitia celor care doresc sa inteleaga imaginarul politic sau social, din perspectiva mitologica, poate fi completata cu o lucrare interesanta, asupra careia m-am oprit cu interes: Raoul Girardet, Mituri si mitologii politice. Acesta aduce in atentie 4 constelatii mitologice: CONSPIRATIA, VARSTA DE AUR, SALVATORUL si UNITATEA. Asupra lor sper sa revin intr-o postare, mai tarziu.

O recomandare pentru colegii care vor sustine acest examen (anul acesta sau in anii viitori): in timpul examenului (chiar daca poate tentatia e mare) incercati sa nu faceti niciun fel de gest care ar putea conduce la o actiune de „fraudare”, sau „tentativa de fraudare”. Exista sansa…chiar si atunci cand aceasta nu s-a petrecut (la modul real, fara niciun fel de mit…ex: mitul studentului care nu copiaza)…sa fie interpretata ca facuta.

Am inteles, in urma acestui curs si examen, pe langa o serie importanta de idei politice si faptul ca studentul, prin natura lui…e vazut student. Nu ma declar omul/studentul eminent (desi la un moment dat aveam astfel de idealuri). S-a intamplat sa copiez sau sa ma inspir in istoria celor 3 ani (in limita unui anumit bun simt totusi). Insa cred ca extremele sunt periculoase. Suspiciunea dusa la extrem la fel.

Schimband putin registrul…ma gandesc cum ar fi tratate, peste ani si ani, urmatoarele  mituri… autohtone:

a) mitul traiului bun

b) mitul flacarii violete

c) mitul bunului simt

, , , , ,

  1. #1 by crs on Octombrie 6, 2011 - 12:21 pm

    multumim pentru sfaturi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s