Posta si new media

Saptamana aceasta am realizat o cercetare pe tema liberalizarii serviciilor postale in spatiul public european, care s-a concretizat cu o lucrare, la unul dintre cursurile pe care le urmez la programul de Master de la Facultatea de Stiinte Politice.

Fara a intra in detalii, reiau pe blog esenta si semnalez 2 aspecte interesante, strans legate de new-media. Este o politica initiata la inceputul anilor ’90 (atunci cand Romania se chinuia cu „golanii” din Piata Universitatii), ca parte a politicii de liberalizare a serviciilor si a deschiderii pietei unice europene. Conform ultimei Directive a Parlamentului European si Consiliului, din 2008, toate statele membre UE au obligatia sa transpuna prevederile legislatiei europene in perioada 2010 – 2013.  Da, si Romania trebuie.

Daca vrei sa vezi ce se va schimba in relatia ta cu Posta (romana, italiana, franceza, germana, etc) incepand de anul acesta, poti gasi mai multe detalii (tehnice)  pe site-ul Comisiei Europene.

Daca preferi mijloacele alternative si esti omu’ netului, s-ar putea sa gasesti interesante materialele de mai jos. Primul e o prezentare realizata pentru Post Expo 2009 care trateaza problema liberalizarii serviciilor postale din perspectiva new media (blogging, microblogging, Facebook, etc).

Al doilea este un site dezvoltat de un grup de initiativa din Franta (printre care si europarlamentari francezi). Il dau ca exemplu deoarece este o initiativa laudabila in procedura de consultare publica (dincolo de natura si pozitia lui anti liberalizare): SOSPOSTE

[P.S.: Ultima oara am intrat in contact cu Posta anul trecut (cand mi-am ridicat Euonymus europeus-ul). Din ghiseu in ghiseu… . Cateva frunze s-au ingalbenit. Probabil nici lui nu i-a placut atmosfera.]

, , , ,

  1. SOS Parlamentul, Guvernul, PDL? « Bogdan Antohe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s