Stefan e departe

…bratul lui prin oastea tarii mii de oua-mparte:

  • lui Adrian Nastase atat de multe incat nu le poate duce singur si are nevoie de altii sa le numere
  • lui Emil Boc unul mic si amarat (in masina aruncat)
  • lui Gheorghe Flutur tot unul (dar unic, de cartea recordurilor)

PSD conduce detasat la numarul de oua. PDL vine din urma, mizand mai degraba pe calitate decat pe cantitate, chiar daca mai rateaza tintele cateodata. Cam asa arata si circul guvernarii actuale. Unul trage in stanga, altul in dreapta, vrand practic sa ajunga toti la centru. Dar care este rolul lui Stefan in aceasta ecuatie…si de ce imparte oua?

„Peisajul” il poti vedea si intelege daca treci prin Suceava. De pe platoul pe care este situata si vechea Cetate de Scaun a orasului, Stefan cel Mare (zis Fane Babanu’) vegheaza de vreo 30 de ani mersul treburilor in targul de jos.

Fane e departe, dar va vede

Din aprilie a.c., si-a pus voinicii la treaba ca sa dea orasului o minunatie de ou, cum niciunde in lume nu mai gasesti (decat daca te chinui putin). Inregistrat la World Records Academy, acesta se inalta 7,25 m spre cerul senin,  are 4, 6 m in diametru si aproape 2 tone.

[Despre mediatizatul record – cel mai mare ou traditional de Paste din lume, s-a tot scris; a se vedea printre numeroasele, articolul lui Ioan T. Morar]. E de remarcat contrastul traditional- contemporan, la cativa metri de ou inaltandu-se cataragul McDonalds.

Presedintele CJ, care a sustinut proiectul oului a intrat, probabil, mai repede decat se astepta in istorie: la „Oul lui Flutur” este locul de intalnire al multor cetateni.

Un alt simbol care a venit la pachet cu oul este Statuia „Bucovina inaripata”. Gura targului da dreptate autoritatilor care i-au gasit acest nume: „banii prind aripi”. Unde? Cum? Intrebati-l pe Fane. E singurul care stie.

Daca nu vrei sa ai de a face cu Fane, te poti relaxa pe platou, la Muzeul Satului Bucovinean, vizitand Cetatea si savurand un apus de soare…linistit.

, , , ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s